Crăciun de portocale

Prima la ce mă gândesc la rostirea cuvântului “Crăciun” sunt portocalele. Şi acum văd culoarea lor intensă, mirosul binecunoscut, pînă şi papilele gustative de parcă resimt aroma lor dulce-acrişoară!

Din motiv că anume acum e sezonul acestor fructe şi ni se asociază atît de strîns cu sărbătorile de iarnă, ne alintăm cu kilograme de portocale zilnic. Dar v-aţi întrebat vreodată ce alte lucruri pot fi făcute cu gustoşeniile acestea oranj?


Am fost plăcut surprinsă cînd i-am pus dlui Google această întrebare şi uitaţi-vă ce am găsit:


1. Decorează-ţi pomul de crăciun cu felii uscate de portocală – ieftin şi original.




2. Introdu o atmosferă ”citrică” la locul tău de muncă sau acasă: foloseşte cuişoare pentru a le înţepa într-o portocală – uşor şi mirositor.




3. Toarnă ulei de olive într-o jumătate de portocală pentru a face o lumănare – simplu şi romantic.




4. Foloseşte cojile bine uscate şi alcoolul pur pentru a pregăti uleiul de portocale de casă – ingenios şi util.




5. Taie diverse forme din cojile de portocale pentru a decora cadourile, bradul sau interiorul – drăguţ.




6. Dacă eşti un iubitor de ciocolată, poţi face aceste delicatese dulce-amărui din coji de portocală bine curăţite – deosebit şi delicios.




7. Păstrează amintirea Crăciunului într-un borcan. Cea mai bună metodă pentru a menţine Crăciunul mai mult în preajma ta, e să faci un gem de portocale – gustos şi magic.




Credeţi-mă pe cuvânt, cel puţin ultimul punct e inspirat din propria experienţă! :)